QUÈ PODEM FER?

Pobles a visitar

EL MALLOL
La singularitat del poble és que s’assenta sobre el més vistós i estratègic pujol de la Vall. Més informació …

SANT PRIVAT D’EN BAS
Petit municipi assentat al peu del Puigsacalm. L’esglèsia i un grup de cases emmurallen la plaça que només es pot accedir passant per sota d’un portic d’una de les cases. A l’estiu es pot banyar a les gorgues del riu Gurn, també hi ha una àrea de picnic. Des d’aquest punt també es pot iniciar una ruta fins al Salt de Sallent.
Més informació …

ELS HOSTALETS

Poble catalogat com a conjunt històric-artístic, on trobarem el carrer més pintoresc de la zona, el carrer Teixeda. Més informació…

SANTA PAU I LA FAGEDA D’EN JORDÀ

Poble catalogat com a conjunt històric-artístic, famós per estar emmurallat i tenir carrers estrets.  La fageda d’en Jordà , és un lloc excepcional per passejar i deixar-s’hi perdre. Més informació…

Caminant o en bicicleta
RUTA DEL CARRILET I ( OLOT – GIRONA)
Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d’Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d’en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat, condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.

Més informació a Ruta del carrilet I

Caminant

CAMÍ RAL D’OLOT A VIC

El Camí Ral de Vic a Olot -i viceversa- té una llargada de 44 km i uneix les dues ciutats travessant les Preses, la Vall d’en Bas, la Salut, l’Hostalot, el Cabrerès (Cantonigròs i Santa Maria de Corcó), Sant Martí Sescorts i Roda de Ter, ja a la Plana de Vic.

El camí, recentment recuperat, conserva l’antic empedrat -especialment ben conservat a la zona de les Marrades- i diverses construccions remarcables, com el pont de l’Hostalot. El camí està senyalitzat amb el model de senyals de la Diputació de Barcelona.

Si s’està preparat, el camí es pot recórrer bé en un dia, o si es vol fer amb més calma, en dos. Sempre serà més còmode fer-lo en sentit Vic-Olot, ja que la pujada és molt més suau.

Més informació a Cami Ral Vic-Olot